zaterdag 12 juni 2010

Klein geluk


Oh soms is alles zo simpel. Hoe leuk is het om in je tuin te zien hoe je eigen aardbeien groeien. Vandaag hadden Flore (mijn jongste dochter) en ik de eerste oogst geplukt. Nog niet zo heel veel aarbeien maar dat is juist ook de charme ervan. Tussen al die nog kleine groene aarbeien beginnen nu de eerste rode exemplaren zichtbaar te worden. Eigenlijk kun je inmiddels in mijn tuin wel spreken van een ware aarbei invasie omdat de planten uitgelopen zijn tot een meter diep en vier meter breed. Dat wordt aarbeien, aardbeienjam, aardbeientaart en heel veel uitdelen tot we geen aardbei meer kunnen zien maar dat mag de pret niet drukken.Dat noemen ze nu klein geluk..genieten van hele kleine dingen en daar iets bijzonders van weten te maken.

Doen: maak (met je kinderen) een eigen moestuintje ook al heb je geen groene vingers. Heel leuk en uiteindelijk ook lekker. Boekentip: Zelf geoogst van www.uitgeverijsnor.nl

2 opmerkingen:

  1. Als je ze doormidden snijd heb je volgens mij net 2 beschuitjes vol, genieten maar. Deze zijn veel lekkerder dan die je koopt!
    Groet, Helmi

    BeantwoordenVerwijderen